Ga naar de inhoud

Medewerkers

Anne-Marie Tangelder medewerkster bij Oefentherapie Tuitjenhorn

Anne-Marie Tangelder

Mijn naam is Anne-Marie Tangelder. Sinds 1993 ben ik oefentherapeut Cesar en heb mij -na wat omzwervingen door het land-  een jaar later gevestigd in Broek op Langedijk.

In mijn werk als oefentherapeut werd ik mij er steeds meer van bewust dat veel lichamelijke klachten veroorzaakt worden door spanningen en dat een therapie die daar op gericht is veel mensen kan helpen. Omdat ik hier meer van wilde weten en mij hier verder in wilde bekwamen, ben ik in 2012 de post-HBO Psychosomatische Oefentherapie gaan doen.
Inmiddels werk ik, met veel plezier,  steeds vaker op deze manier. In 2015 heb ik voor mijn collega Margreet Wortman een waarneming gedaan. Toen zij besloot te stoppen met haar praktijk, heb ik er niet lang over na hoeven te denken om het psychosomatische praktijkdeel van haar over te nemen.

U kunt bij mij terecht voor de behandeling van psychosomatische klachten, de behandeling van slapeloosheid en voor de behandeling van chronische pijnklachten volgens het protocol van het landelijke Netwerk Chronische Pijn. Meer informatie over beide behandelingen vindt u tevens op deze site.

Danique Schermer medewerkster bij Oefentherapie Tuitjenhorn

Danique Schermer

Mijn naam is Danique Schermer en ik ben in 2018 afgestudeerd als Oefentherapeut Mensendieck aan de Hogeschool van Amsterdam. Na mijn studie ben ik mijn eigen praktijk gestart en heb ik voor meerdere collega’s waargenomen. Sinds 2019 ben ik gestart met werken in Tuitjenhorn en sinds 2022 ben ik ook werkzaam in Nieuwe Niedorp.

Naast de algemene oefentherapie heb ik mij de afgelopen jaren verder gespecialiseerd. Zo ben ik in 2022 afgestudeerd tot Psychosomatisch Oefentherapeut. Daarnaast ben ik aangesloten bij het ParkinsonNet. Ik zie mensen individueel in de praktijk en draai ook groepslessen voor mensen met de ziekte van Parkinson. Tot slot heb ik mij ook gespecialiseerd in slaapproblematiek via het netwerk Slaapoefentherapie.

Tijdens mijn studie heb ik mezelf naast de algemene oefentherapie ook gericht op de sport kant van het beroep. Zo heb ik tijdens mijn studie een NSCA Personal Trainer certificaat behaald. Tevens heb ik HBO studenten dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten op blessure risico’s gescreend en ook hier mijn afstudeerscriptie op gericht. Sinds 2013 ben ik werkzaam als dansdocent in de regio.

Tijdens mijn behandelingen vind ik persoonlijke aandacht voor de patiënt zeer belangrijk. Iedere patiënt met zijn klachten is uniek en zo ook iedere behandeling.