Ga naar de inhoud

Oefentherapie Cesar Mensendieck

verschillende mensen, allemaal welkom bij oefentherapie tuitjenhorn

De oefentherapeut biedt paramedische zorg op het gebied van houding en beweging. Met behulp van oefeningen worden bestaande klachten behandeld en wordt er gewerkt aan het voorkomen van nieuwe klachten. De oefentherapeut onderscheidt zich door verder te kijken dan de klacht zelf, dat wil zeggen dat de klacht wordt geplaatst in het totaalbeeld van de houding en het bewegen van een cliënt.

Steeds meer mensen met lichamelijke klachten vinden hun weg naar een van de 2000 oefentherapeuten Cesar en Mensendieck die Nederland rijk is. Oefentherapie Cesar/Mensendieck is een paramedische behandelmethode, gericht op het opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte. Ervaringen van cliënten, evenals diverse onderzoeken, wijzen uit dat met oefentherapie Cesar/Mensendieck vaak zeer goede resultaten worden behaald.

Wat doet een oefentherapeut Cesar of Mensendieck?

Een oefentherapeut Cesar of Mensendieck maakt u bewust van uw houding en uw manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook krijgt u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Samen met uw oefentherapeut gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten.
Uw oefentherapeut begeleidt en traint u in het aannemen van een gezondere houding. U wordt zich bewust van negatieve gewoontes en leert deze te doorbreken.
Oefentherapie wordt gegeven in de praktijkruimte van de oefentherapeut en – indien noodzakelijk – bij de cliënt thuis. Elke individuele behandeling duurt 30 minuten. Sommige praktijken bieden ook groepsbehandelingen of groepslessen aan, bijvoorbeeld voor zwangeren, ouderen of voor cliënten met specifieke klachten zoals reuma of Parkinson.

Persoonlijke begeleiding

U werkt onder begeleiding van uw oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt uw lichaam weer in goede conditie. U ontdekt hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren. Zo leert u hoe u zelf met uw klachten kunt omgaan en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren.
De oefentherapeut stemt de behandeling af op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u oefeningen en houdings- en bewegingsadviezen krijgt die u kunt toepassen in uw dagelijks leven. Zowel uw werkomgeving, uw thuissituatie als uw hobby’s en het sporten komen aan de orde. Door de adviezen van uw oefentherapeut toe te passen, leert u om gezonder te bewegen. Zo kunt u weer optimaal functioneren tijdens al uw dagelijkse activiteiten.

Indicaties

• Klachten van nek, schouder, rug en heup en de klachten die daaruit voortvloeien zoals spanningshoofdpijn
• Arbeidsrelevante klachten en beroepsklachten
• Houdings- en bewegingsafwijkingen
• Ademhalingsklachten, bijvoorbeeld COPD en hyperventilatie
• Neurologische aandoeningen, zoals hernia en ischias, de ziekte van Parkinson, MS
• Orthopedische aandoeningen, zoals artrose, osteoporose, ziekte van Scheuermann, scoliose
• Reumatische aandoeningen, zoals reumatoïde artritis, ziekte van Bechterew
• Revalidatie
• RSI/KANS
• Bekkenklachten
• Whiplash
• Incontinentie

Oefentherapie Cesar en oefentherapie Mensendieck zijn erkende, paramedische behandelmethodes. Raadpleeg de polis van uw ziektekostenverzekering voor informatie over de vergoeding. Uw huisarts, medisch specialist of bedrijfsarts kan u naar een oefentherapeut Cesar of Mensendieck verwijzen.

Zonder verwijzing kunt u ook direct een afspraak maken bij Oefentherapie Tuitjenhorn.