Ga naar de inhoud

ParkinsonNet

Wat is ParkinsonNet?

Het ParkinsonNet bestaat uit regionale netwerken van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson of op Parkinson lijkende aandoeningen (Parkinsonismen). De netwerken zijn gecentreerd rond een of meerdere maatschappen neurologie van de regionale ziekenhuizen.

logo parkinsonnet

Waarom ParkinsonNet?

De ziekte van Parkinson is een erg complexe aandoening, waarbij problemen kunnen ontstaan met het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Voorbeelden zijn moeite met lopen, opstaan, omdraaien in bed, balansproblemen. Door de grote verscheidenheid aan mogelijke problemen, zijn vaak meerdere zorgverleners betrokken bij de behandeling van de ziekte van Parkinson. Het is daarom belangrijk dat zorgverleners niet alleen specifiek deskundig zijn, maar ook de behandelingen  goed op elkaar afstemmen.
Meerwaarde van een ParkinsonNet zorgverlener? De therapeuten die aangesloten zijn bij het ParkinsonNet, zijn speciaal geschoold in het  behandelen van parkinsonpatiënten en patiënten met de op de ziekte van Parkinson lijkende aandoeningen (atypische parkinsonismen). De ParkinsonNettherapeuten werken onderling nauw samen en werken ook samen met bijvoorbeeld parkinsonverpleegkundigen en neurologen in de regio. Zodoende zijn de behandelingen deskundig en zo optimaal mogelijk op elkaar afgestemd.
ParkinsonNettherapeuten kunnen ook aan huis behandelingen geven.
De zorgverzekeraars vergoeden de behandeling in de basisverzekering.

ParkinsonNettherapeut

Danique Schermer: T. 06-24339152
Mail: danique@mensenco.nl